رفتن به نوشته‌ها

تجربه شخصی در کارهای مربوط به تحلیل داده در بازار و نه دانشگاه!

من برای مدتی (۶ ماه) به‌خاطر امرار معاش و کسب تجربه وارد یه پروژه تحلیل داده به صورت پاره‌وقت شدم. درآمدش بد نبود و خوش هم می‌گذشت از یه جهت‌هایی! اگه شما تجربه‌ای در برنامه‌نویسی دارین یا ممکنه نیاز به کار پاره وقت داشته باشین یا اینکه کلا دوست داشته باشین که به صورت تفریحی از این کارا کنید، یه سری پیشنهاد دارم که بهتون کمک کنه وارد این شغل بشین.

فقط توجه کنید که این‌ها تجربه یه آدم حرفه‌ای نیست! تجربه کسی هست که فیزیک خونده و حالا می‌خواد یه کار پاره وقت رو تجربه کنه! کاری خارج از صنعت تست و کنکور و المپیاد. امیدوارم حرفه‌ای‌ها ببخشن و با نظرات خودشون این نوشته رو بهتر کنن.

فلسفهٔ پایتون خوانایی بالای برنامه‌های نوشته شده و کوتاهی و بازدهی نسبی بالای آن است.

۱) پایتون یاد بگیرید

پایتون بر هر درد بی‌درمان دواست. اینم سه تا دوره خوب فارسی:

💡 اگر پایتون رو شروع کردین، ادامه این نوشته رو بخونید!

دیگه وقتش رسیده که حرفه‌ای تر بشین! اولین قدم – به عنوان پیشنهاد – اینه که برین توی ژوپیتر نوت‌بوک کد بزنید، خیلی محیطش خوبه، همون‌جا کدو ران می‌کنید و خیلی راحته همه چیز. در هر مرحله هم خیلی راحت میشه کنترل کرد که دارین چیکار می‌کنید. برای آشنایی بیشتر مثلا این نوشته رو ببینید.

در ضمن گوگل یه چیزی درست کرده به اسم Google Colab که یه ژوپتر نوت بوک آنلاینه که میشه بری اونجا و آنلاین کد بزنی روی کامپیوترای گوگل! ۱۲ گیگ رم میده بهتون با یه پردازنده نسبتا معقول. gpu هم میده برای پردازش‌های موازی! خوبی این‌کار اینه که حتی با یه کامپیوتر ضعیف هم میشه راحت کد پایتون زد و مهم‌تر این‌که میشه کد رو به اشتراک بذاری و همزمان چند نفر توی یه پروژه مشارکت داشته باشند. در ضمن، هر چیزی که بشه روی کامپیوتر شخصی نصب کرد، به راحتی روی گوگل کولب هم نصب میشه. خودتون ببنید چیه دیگه! داخل خود پروژه هم کلی کد نمونه هست. فیلم آموزشی هم هست. اینجا هم یکمی توضیح هست برای گوگل کولب.

بین محیط‌هایی که میشه کد زد ژوپیتر رو بیشتر به این خاطر پیشنهاد می‌کنم چون که می‌تونید برین روی گوگل کولب و راحت زندگی کنید! به خصوص توی کار گروهی به جای این‌که هی به مردم توضیح بدین که دارین چیکار می‌کنید یا مثلا نمودارهاتونو مدام بخواین ذخیره کنید و جدا براشون بفرستین، راحت لینک گوگل کلب رو میدین و میگین خب همه چیز اینجا هست. از طرف دیگه شفاف هم هست دیگه همه چیز. بقیه هم کدتون رو می‌تونن دنبال کنند و این‌که خودتونم یه جوری مجبور میشین تمیز کد بزنید و مرتب کامنت گذاری کنید، توضیح بنویسید که بعدترش دچار مشکل نشین در ادامه پروژه. امکانات خیلی زیادی خلاصه هست.

۲) تحلیل داده به کمک پایتون

الان وقتشه که یه سری کورس تحلیل داده هم ببینید و یاد بگیرین (مهم‌ترین کتابخونه پایتون برای تحلیل داده Pandas هست). با دوره‌ آنلاین آشنا هستید؟!

دوره‌های پیشنهادی:

یک دوره جامع از دانشگاه میشیگان:

۳) آمار یاد بگیرید

اگه واقعا می‌خواین کار درست حسابی کنید باید درست آمار بدونید. این دوره رو پیشنهاد می‌کنم:

نکته مهم اینه که لزومی نداره که خیلی کورس ببینید یا کتاب بخونید! خیلی چیزا رو حین کار میشه یاد گرفت. ولی دونستن یه حداقل‌هایی کمک می‌کنه که شما سریع‌تر بتونید کار پیدا کنید یا موقع کار اصلا بدونید برای رفع مشکلتون چی باید سرچ کنید! فراموش نکنید که گوگل بهترین کمک‌دهنده شما در این مسیره. گوگل معلم خوبیه، ازش سوال بپرسید! راستی، این نوشته از جادی – به عنوان یک آدم حرفه‌ای و با سابقه – رو بخونید.

منتشر شده در برنامه‌نویسی و کار با داده

نظر

  1. علیرضا علیرضا

    سلام 🙂
    وقتتون بخیر.

    چندتا سوال داشتم از خدمتتون..
    این کورس های تحلیل داده به کمک پایتون، ترتیب دارن؟ یعنی باید به ترتیب دیده بشن یا فرقی نمی کنه از کدوم شروع کنم؟

    و اینکه لازمه همشون رو ببینم؟ چون کورس codecademy مثل این که رایگان نیست؟

    راستی ممنون از مطالب خوبتون

  2. رضا رضا

    سلام مرسی از سایت خوبتون
    به نظر شما یادگیری حرقه ای پایتون و زبان های دیگه برنامه نویسی (برنامه نویس حرفه ای) در کنار فیزیک (دانشجوی کارشناسی فیزیک هستم ) کار خوبیه یا صرفا وقت هدر دادنه ؟

  3. سید سید

    سلام. ببخشید توی ایران با مدرک فیزیک میشه وارد بازار دیتا ساینس شد؟ کار خودتون مربوط به بازار بود یا پروژه ی علمی؟ بنظرتون مثلا با فیزیک اقتصاد میشه چنین کارایی کرد؟

    • سلام. برای ورود به بازارهای داده‌محور بیشتر از اینکه مدرک تحصیلی شما چی هست نیازه که سابقه کاری خوبی داشته باشین.
      برای همین اگه به قدر کافی یک زبان برنامه‌نویسی رو بلد باشین و در پروژه‌های مختلف مشارکت کرده باشین خودش نشونه اینه که شما کار رو بلد هستین.

      برای خبره شدن در علم داده به مقدار زیادی مطلب توی اینترنت هست.
      پیشنهاد من اینه که پایتون رو شروع کنید، حرفه‌ای بشین و یک پروژه شخصی رو شروع کنید و روند پیشرفت کار رو به صورت عمومی منتشر کنید.

  4. آرمین آرمین

    سلام وقت‌تون بخیر ، امیدوارم خوب و سلامت باشید و تشکر از سایت واقعا مفیدتون، جناب کریمی جسارتا درخواست مشورتی از شما داشتم، بنده امسال کنکور ارشد فیزیک دارم، از طرفی با پایتون هم می‌نویسم و علاقه به هوش مصنوعی و داده‌کاوی دارم، به نظر شما ارشد فیزیک بخونم کنارش این مورد رو کار کنم یا هوش مصنوعی بخونم و کنارش سیستم‌های پیچیده هم مطالعه کنم؟ از طرفی اینطور که بنده صحبت و نوشته‌های دانشمندان رو دارم می‌بینم هوش مصنوعی به همه چی داره نفوذ می‌کنه از اون طرف هم رشته جذاب سیستم‌های پیچیده رو داریم، البته خوشبختانه دنیا بیشتر داره میره سمت بین رشته‌ای و این مرز علم‌ها کم‌رنگ‌تر میشه و رشته‌های مختلف در مورد یک موضوع باهم کار می‌کنند ( البته این طور که دارم مطالب رو دنبال می‌کنم امیدوارم اشتباه نکنم)، و واقعا هم به جفتش علاقه‌مندم و اینم عرض کنم کلا ریاضیاتم خوبه به طور کلی سبک زندگی علمی و یا همون دانشمندی مورد علاقمه در کل مطالب روز دنیا برام هیجان‌انگیزه، اما خب نظر شما رو فقط می‌خوام بدونم به عنوان کسی که از بنده تجربه بیشتری داره و فیزیکدانه ( متاسفانه فیزیکدان داخل کشورمون کمه یا بهتر بگم دور بنده اصلا نیست) کدوم مسیر رو پیشنهاد می‌کنید؟

    • سلام.
      راستش خیلی بستگی داره به جایی که قراره توش ارشد بگیرین. مثلا ممکنه جایی باشه که با فیزیک خوندن به بقیه امور هم خوب برسین.
      برای همین باید جزئیات انتخاب‌هاتون رو بیشتر کنید تا بشه مقایسه‌شون کرد.

      در کل به نظر من اگه قصد موندن توی ایران رو دارین بیشتر سمت عملیاتی و کاربردی ماجرا قرار بگیرین.

  5. آرمین آرمین

    درسته حتما، حقیقتا ارشد رو که مجبورم اینجا بگیرم و برای دکتری از ایران برم، و ضمن اینکه بیشتر هزینه خودم هم باید آماده کنم و خب مسلما باید برای فاند گرفتن تلاش کنم چون با این قیمت‌ها به شخصه بخوام هم نمی‌تونم برم، ضمن اینکه به شخصه هر جور فکر می‌کنم برای دکتری خوندن اصلا بهتره در یک دانشگاه خارج از کشور درس بخونم حتی از لحاظ مالی که اگه بخوام هم برگردم شاید یه پولی بتونم بیارم با خودم ، رو راست هم بخوام باشم درسته علاقه مهمه ولی نیازهای اولیه هم مهمه حداقل بنده اینطور فکر می‌کنم شاید هم اشتباه باشه ( که اتفاقا داشتم پادکست شما در مورد اپلای رو گوش می‌کردم به این موضوع هم اشاره کردید) حالا اگه اطلاعات بیشتری باید بگم بفرمایید عرض می‌کنم

  6. دمت گرم! نمیدونم چه شانسی داشتم به‌صورت اتفاقی این پست رو دیدم و با گوگل کولب آشنا شدم!
    من برای تز ارشدم نیاز به یک سیستم قوی داشتم که بتونم مدل اجزائ محدودم رو ران کنم، الان فکر کنم بتونم از سرویس گوگل استفاده کنم.
    البته امیدوارم ران ها بیشتر از ساعت طول نکشن چون ظاهرا محدودیت داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.